Всичко за
Капчица®

За да може Капчица® винаги да поддържа своята ефективност и за да имате отличен опит с използването й, важно е да знаете как, за какви предмети и при какви материали да я използвате.
Споделяме с вас всичко, което трябва да знаете по тези въпроси.

За да отворите Капчица® за пръв път, трябва да завиете капачката с връх към отвора на тубичката, докато пробиете мембраната, като се стараете да не я натискате прекалено, за да избегнете разливане.

Нанесете малко количество, за да постигнете по-добро залепване и по-бързо втвърдяване.

Препоръчително е залепеното да не се подлага на усилия преди да изтече 1 час.

Запомнете, че Капчица® не залепва полиолефини (полиетилен или полипропилен), тефлон (PTFE), микропореста гума EVA, силикони.

Капчица® е идеална за залепване на части, които пасват правилно помежду си, няма способността да запълва.

Капчица® предоставя своята максимална устойчивост при температура на околната среда и издържа до 60°C в зависимост от приложението.

Капчица® не е възпламеняема.

Капчица® не издържа пряко на огън.

Ако желаете да използвате Капчица® при по-големи повърхности, трябва да нанесете капките на 2 см. разстояние една от друга, винаги само от едната страна.

Ако Капчица® се разлее докато я използвате, почистете незабавно засегнатата повърхност с ацетон. Преди да използвате ацетона, проверете действието му в зона, която не се вижда, за да се уверите, че няма да увреди споменатата повърхност.

Запомнете никога да не натискате тубичката на Капчица®, ако върхът е запушен.

Отпушете го с карфица, като внимавате да не я насочвате към вашето тяло.

За да удължите годността на продукта, съхранявайте го добре затворен на сухо и проветриво място и, ако е възможно, изправен. След употреба, поддържайте чистотата на върха със суха попивателна хартия или кърпичка.

Ако Капчица® се разлее върху ръцете, ви съветваме да ги измиете с хладка вода, да премахнете остатъците от втвърдения материал с помощта на мек абразив (тип пемза) и под водна струя. След това, нанесете защитен крем за омекотяване.

Капчица® не е одобрена за медицинска или ветеринарна употреба, така че не препоръчваме употребата й върху нито една част от човешкото тяло, нито върху животни, нито при зъболекарски прибори.

Вижте всичко, което можете да поправите